Set za toplu/hladnu kafu od borosilikatnog stakla
Dodatni opis: Metoda hladne ekstrakcije koja zahteva veoma dugo vreme (oko 8 sati) omogućava dobijanje kafe niske kiselosti i odlične slatkoće zahvaljujući temperaturi vode koja ne izdvaja gorke supstance iz kafe i ograničava kofein.Dobijena kafa može da se čuva i 2/3 dana u frižideru pa se može spremati i u velikim količinama odjednom. Instrument koji se koristi sastoji se od 3 dela:Gornjeg dela od borosilikatnog stakla (i odgovarajućeg čeličnog poklopca) gde se ubacuje led ili hladna voda (ili oboje) u zavisnosti od stepena kapanja i prema tome ekstrakcije koju želite da dobijete. • Čelični filter za punjenje mlevene kafe. Izbor kafe za upotrebu utiče na rezultat dobijenog pića. Obično se koriste veoma voćne i aromatične mešavine tipične za istočnu Afriku (Etiopija ili Kenija). Svako može da zadovolji svoj ukus mešanjem različitih vrsta kafe. • Poslednja komponenta je kontejner od borosilikatnog stakla. Ovaj bokal kapaciteta 950 ml može se koristiti (sa čeličnim poklopcem) za čuvanje kafe dobijene nakon ekstrakcije da bi se potom probala uz dodatak aroma bademovog mleka sladoleda ili kreme. Stoga se može uživati na hladnom ili sobnoj temperaturi. Karakteristike hladne ekstrakcije olakšavaju kombinovanje kafe sa alkoholnim pićem za pravljenje originalnih koktela. Klasična kombinacija je ona sa džinom i tonikom. Vruća ekstrahovana kafa: to je klasična američka kafa gde se priprema sastoji u tome da se gornji deo napuni vrelom/ključalom vodom i tako se dobije duga kafa. Količina kafe unutar filtera stvara više ili manje intenzivnu kafu. Idealna mešavina za dobijanje dobre američke kafe koju karakterišu blago pržene sveže i ne previše gorke note.
Dimenzije: 950ml
Materijal: Borosilkatno staklo/Nerđajući čelik
Komercijalno pakovanje: Da